Samen aan de slag

Hoe doe je dat?

Nieuwe kans voor uw relatie

Relatietherapie
Meer informatie
Individuele therapie
Meer informatie
Hulp bij scheiding
Meer informatie
Neem contact op

Samen werken aan jullie relatie

Door te ontdekken wat de betekenis is achter het destructieve gedrag en hoe verbinding te herstellen.

Over mezelf »

Wie ben ik?

Ik ben Daniëlle Vreugdenhil. Geboren in 1963, als oudste van drie kinderen. In 1987 ben ik getrouwd met Ton Vreugdenhil en samen hebben we drie kinderen gekregen, die inmiddels volwassen zijn. In mijn leven heb ik ontdekt dat de kwaliteit van leven voor een groot deel wordt bepaald door de manier waarop we samenzijn met anderen. Mij verbonden voelen en weten met de ander geeft mij rust en vreugde.

Relatietherapie als passie

Het is mijn passie om relatietherapie te geven. Dit komt voort uit mijn verlangen om mensen in nood te helpen. Het raakt mij keer op keer als een relatie tussen twee mensen uit elkaar dreigt te vallen. Vaak is herstel mogelijk wanneer mensen gemotiveerd zijn om hulp te zoeken en deze krijgen.  

Door de schrijnende gezinssituaties die ik met enige regelmaat tegenkom, wil ik graag ook aan de voorkant van het probleem beschikbaar zijn. Dit door de relatie in nood richting te laten zien naar herstel. Mijn andere drijfveer is de ontroering, die bij zowel de echtparen als bij mijzelf vrijkomt wanneer mensen elkaar opnieuw ontmoeten, contact krijgen en er herstel plaatsvindt.

Ik leef vanuit een christelijke levensovertuiging.

Aangesloten bij

Mijn werkwijze

meisje gele jas huilt
EPH
Intern verdeeld omdat je niet weet wat je moet kiezen?

Enerzijds het verlangen om jezelf te zijn, je eigen keuzes te maken en anderzijds het verlangen om deel uit te blijven maken van je familie, vrienden, collega’s etc. Soms lukt het niet om beide verlangens tot stand te brengen. Als het niet lukt om dit interne conflict op een goede manier naar buiten te brengen en een oplossing te vinden, kun je klachten krijgen. EPH richt zich op de vraag hoe je goed voor jezelf kunt zorgen zonder de ander uit het oog te verliezen of hoe je voor de ander zorg kunt dragen zonder jezelf geweld aan te doen.

Lees meer
shutterstock_619742576 meisje roze trui
Gestalt
Ken je dat? Je niet vrij voelen in je doen en laten?

Je bent vast komen te zitten in patronen en weet niet hoe hier uit te komen. Je weet niet meer wat je wilt of wie je bent. In therapie ga je opzoek naar de blokkades in het denken en in het gedrag. Naast het gesprek staat deze vorm van therapie stil bij wat je voelt en ervaart. Je leert opnieuw contact maken met je eigen binnenwereld. Dit door lichamelijk waar te nemen of lichamelijk op te merken. Zo leer je jezelf beter kennen en ontdek je wat belangrijk voor je is. Hierdoor ontstaat ruimte om keuzes te maken die bij je passen.

Lees meer
shutterstock_205677619
EFT
Staat je relatie onder druk en kom je er zelf niet uit? EFT helpt.

De EFT noemt het negatieve interactiepatroon de dans waardoor je als stel wordt meegesleept. De basis van de EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. De therapie start met het ontrafelen van het negatieve interactie patroon. Jullie gaan ontdekken dat dit patroon de vijand is en niet je partner. Dat dit patroon getriggerd wordt door het verlangen naar nabijheid of angst om verlaten te worden. In combinatie met het niet weten hoe hiervoor op te komen.

Lees meer
roos die naar beneden hangt
Schipaanpak
Is relatietherapie te laat en hebben jullie besloten om te gaan scheiden?

Echtscheiding gaat niet in de koude kleren zitten. Het is verlies en genereert rouw. De schipaanpak wil jullie helpen om zo goed mogelijk uit elkaar te gaan door aandacht te hebben voor de gezamenlijke verliezen en voor datgene wat verloren is gegaan in de voorbije relatie. De schipaanpak is ontwikkeld door Leoniek van der Maarel en Tineke Rodenburg. De therapie richt zich op jullie als ex-koppel en heeft als doel om de relatie af te hechten om vandaaruit samen op te kunnen blijven trekken als partners in ouderschap.

Lees meer

Ervaringen

Emotionally Focused Therapie

In deze video ziet u EFT in de praktijk. Let op, deze video is in het Engels