Relatietherapie

Staat je relatie onder druk?

Relatietherapie is een manier om samen uw relatie nieuw leven in te blazen. De relatie kan aan een zijden draadje hangen, door verkeerde communicatiepatronen – bijvoorbeeld bij conflicten – of door ontrouw in de relatie. Beëindiging van de relatie lijkt dan soms de enige oplossing. Maar samen relatietherapie volgen kan uitkomst bieden.

Verkeerde communicatiepatronen

Als twee mensen niet hetzelfde willen, is er sprake van een conflict. Iedereen heeft regelmatig te maken met een verschil in wensen en behoeften. Dit is normaal en hoort bij een gezonde relatie. Maar conflicten kunnen veel verdriet en pijn veroorzaken als ze niet uitgesproken worden. Of als het niet lukt om uw gevoelens goed te verwoorden.

Deze verkeerde communicatiepatronen gaan ten koste van de sfeer, levensvreugde en persoonlijke ontwikkeling. Een conflict wordt dan langzaam maar zeker een structureel probleem. U ervaart dan steeds vaker negatieve gevoelens. En uw relatie wordt gekenmerkt door vitten, gelijk willen krijgen of zwijgen. Hoe dan ook, de afstand tot elkaar wordt steeds groter.

Ontrouw in de relatie

Ook ontrouw kan de relatie binnensluipen. Dit probleem staat echter nooit op zichzelf. Wanneer u op deze manier in een impasse bent geraakt, kan het helpen als iemand met u meeloopt. Om antwoorden te zoeken en te vinden op de problemen waar u beide mee bent geconfronteerd. 

Hebt u interesse in relatietherapie? Neem dan vrijblijvend contact op

Meer informatie over hoe ik te werk ga bij relatietherapie